Willem Cranenbroek

Directeur I ME-AT

Willem Cranenbroek studeerde food quality management aan de WUR, waarna hij direct in dienst trad bij Vion food group. Na verschillende rollen in de afgelopen 13 jaar van QA tot Sales, is hij sinds eind 2019 de general manager van de nieuwe vegan startup van Vion Food Group: ME-AT the alternative. Binnen deze startup produceert men hoogwaardige vleesvervangers met de look en feel van vers vlees voor de private label markt. De startup is in 2019 begonnen met de ombouw van een voormalige Vion runderslachterij naar een dedicated vegan fabriek en sinds maart begonnen met produceren van de eerste producten. Inmiddels zijn de producten bij meerdere retailers en foodservice kanalen te vinden in Nederland en buitenland.

 

 

 

Merel Rijnen

Eigenaar Food Dynamics

Merel Rijnen is trotse eigenaar van Food Dynamics. Ze studeerde voedingsmiddelentechnologie aan de HAS en startte haar carrière in 2003. Na 10 jaar als R&D manager te hebben gewerkt in de zoetwarenindustrie, werd ze zelfstandig ondernemer. De eerste producten van Food Dynamics werden ontwikkeld op de zolderkamer. Maar dat bleek al snel te klein en dus verhuisde Food Dynamics naar het bedrijventerrein in Dongen. Inmiddels beschikt Food Dynamics over een innovatielab waar producten worden ontwikkeld, applicaties worden getest en trainingen worden gegeven. Merel ondersteunt bedrijven met productontwikkeling van A tot Z, ofwel van recept herformulering en concept ontwikkeling tot proces optimalisering en productie opschaling in de fabriek. Merel wordt beschreven als dynamisch, professioneel, creatief, doelgericht en gestructureerd. Ze werkt met grote toewijding en enthousiasme voor de voedingsmiddelensector.

John Williams

QA manager NL&Be Nestlé

John Williams studeerde levensmiddelentechnologie aan de HAS in Den Bosch. Hij begon zijn loopbaan bij een industriële bakkerij, waar ook vleesverwerking plaats vond. Vervolgens kwam hij bij HAK b.v. terecht als QC Manager en later als QA Manager. Na 10 jaar HAK maakte hij de overstap naar Pet-Food bij Nestlé Purina, eerst als Regional Quality Manager en later als Europees Quality System Manager. Sinds 2014 is hij werkzaam binnen Nestlé BeNeLux, nu in de functie als Corporate Quality Manager.

Binnen deze functie is hij verantwoordelijk voor alle productcategorieën die Nestlé in de Benelux op de markt zet. Deze rol is zeer breed en gaat van het borgen van voedselveiligheid inclusief Crisis Management tot het ondersteunen bij innovatieprojecten. Onder de innovatieprojecten vallen projecten die gestart worden binnen de Nestlé organisatie als ook bij partijen buiten Nestlé en die onder een Nestlé brand op de markt worden gezet.

Martijn ten Have

Co-Manufacturing Project Specialist Nestlé

Studeerde in 2019 af aan de Universiteit van Wageningen na het behalen van de Master Food Quality Management. Daaropvolgend als Strategisch Inkoper begonnen bij Nestlé Nederland, destijds verantwoordelijk voor contractgesprekken, prijscalculaties en inkoopstrategieën.

Sinds september 2020 verantwoordelijk voor Contract Manufacturing binnen Nestlé Benelux. Deze functie houdt zich bezig met Nestlé producten welke deels, of geheel, door een derde partij worden geproduceerd. In zijn huidige rol verantwoordelijk voor productveiligheid, productkwaliteit, duurzaamheid en procesoptimalisatie. Met wisselende intensiteit komt deze vorm van productie binnen alle divisies van Nestlé voor.

Pascal Labrie

Cofounder/Productontwikkelaar Karma Kebab

In 2018 werd Pascal gevraagd door het legendarische Lowlands festival om de meest duurzame nacht-snack ter wereld te ontwikkelen: challenge accepted. In 2020 omarmt door ruim 160 festivals werd er geschakeld naar de volgende versnelling; het winnen van de HORECAVA innovation award categorie duurzaamheid. Fast Forward naar 2021 en wat begon als een wilde rollercoaster op Lowlands liep uit de hand tot een jonge startup die inmiddels hard aan de weg aan het timmeren is in foodservice & het retail landschap. 

Met ruim 20 jaar culinaire ervaring en een creatieve ondernemersgeest werkt hij hard aan wat het grootste kebab merk ter wereld moet gaan worden. 

Kachung Tsang

R&d director Euro Caps

Kachung Tsang, R&D Director bij Euro Caps. In zijn rugzak draagt hij 15 jaar ervaring in koffie bij JDE en 4 jaar in soepen en sauzen bij Heinz/Honig met zich mee. Met zijn creatieve en inspirerende energie geeft hij snelheid, richting en ruimte aan zijn R&D team. Dit team bestaat uit 30 experts op het gebied van koffie, productontwikkeling, verpakkingen en kwaliteit. Zijn uiteindelijke doel? De beste single serve R&D afdeling van de wereld neerzetten en hij is hard op weg.

Arjan Smit

Directeur Oxipack

Met zijn oorsprong in de koffiebranche ontwikkelde Oxipack de afgelopen jaren een detectiemethode voor lekken in verpakkingen.