Food Process Update
  • Home
  • Programma
  • Sprekers
  • Reviews
  • Houd me op de hoogte
Food Process Update
  • Home
  • Programma
  • Sprekers
  • Reviews
  • Houd me op de hoogte

Hoe ziet het programma van de Food Process Update eruit? 

 

09.15

Opening dagvoorzitter

09.20

Innoveren en produceren voor private label

Met Willem Cranenbroek (Directeur ME-AT/ Vion)

ME-AT ontwikkelt en produceert vleesvervangers voor private label. Dat brengt in het ontwikkeltraject een andere dynamiek met zich mee. De communicatie met de verkoopafdeling is erg belangrijk. ‘We moeten alle beloftes aan de klant wel waar kunnen maken wat betreft productontwikkeling, voedselveiligheid en grootschalige productie’, legt general manager Willem Cranenbroek uit. Om het geheel in goede banen te leiden, werkt ME-AT onder andere met een NPD-er in de fabriek die zowel productontwikkeling als productie begrijpt. Tijdens de keynote zal Willem Cranenbroek vertellen hoe verschillende afdelingen samenwerken om op grote schaal ‘ieder pakje goed’ te produceren.

09.45

Innovaties op de productievloer: verder kijken dan OEE

Met Arjan Smit (Directeur Oxipack)

Arjan Smit is werkzaam geweest bij een grote koffiebrander als R&D-medewerker om vanuit de R&D innovaties te implementeren in productie. Hij startte een eigen onderneming Oxipack waarmee hij nieuwe methodes bedenkt om verpakkingen te controleren op lekdichtheid. Hij ziet bij implementatie van een innovatie vaak een conflict tussen productie en kwaliteit. Wat zorgt ervoor dat de mensen op de productievloer toch de voordelen inzien van innovatieve technieken? Smit zal uitleggen hoe hij dit aanpakt.

10.10

Partnerpitch

10.15

Ronde tafel discussie

Alle deelnemers worden uitgenodigd om tijdens het programma deel te nemen aan een ronde tafelgesprek van circa 20 minuten. Dit zijn diverse virtuele ruimtes waar je met circa 8 andere deelnemers relevante vraagstukken kunt delen en bespreken. Een unieke mogelijkheid om in klein gezelschap over een thema naar keuze te spreken met branchegenoten en experts! 

10.30

Innovaties en efficiënt produceren in contract manufacturing

Met John Williams (QA manager Nestlé) & Martijn ten Have (co-manufacturing project specialist Nestlé)

Multinational Nestlé produceert en innoveert veelal in eigen fabrieken. Een nieuw ontwikkeld product kan worden geproduceerd in een fabriek buiten Nestlé. Het inzetten van de juiste expertise, een degelijke selectieprocedure en transparante samenwerking is vereist in het traject van product idee tot markintroductie. John Williams en Martijn ten Have vertellen hoe zij dit aanpakken bij hun bedrijf.

11.10

Break | Netwerklounge

11.30

Snel innoveren: Eerder de markt op en daarna verder optimaliseren

Met Kachung Tsang (R&D Director Euro Caps)

Euro Caps maakte vorig jaar 1,5 miljard hoge kwaliteit private label koffiecapsules die compatible zijn met Nespresso® en Dolce Gusto® machines. Ze worden in de retail in meer dan 40 landen wereldwijd verkocht. In 2014 is de koffie zelfs uitgeroepen tot ‘Beste Koop’ en ‘Beste uit de test’ door de Consumentenbond. Euro Caps innoveert op hoge snelheid. Als een nieuwe innovatie voor 80% geoptimaliseerd is, gaat het de markt al op. Daarna wordt er aan de overige 20% gewerkt. Dit proces zorgt voor snelheid, maar maakt het ook complex. R&D Director Kachung Tsang vertelt over deze innovatie-aanpak én deelt wat er nodig is om dit voor elkaar te krijgen.

11.55

Partnerpitch

12.00

Van festival naar Supermarkt

Met Pascal Labrie (Mede-oprichter, chef en productontwikkelaar Karma Kebab)

Karma Kebab ontwikkelde een plantaardige versie van kebab voor muziekfestival Lowlands. De coronacrisis zorgde voor een versnelde omschakeling naar de retail. Wat betekent dit voor innovatie en productie? 

12.25

Short break

12.35

Paneldebat | R&D/Kwaliteit/Productie over spanningsveld

Met Merel Rijnen (Zelfstandig productontwikkelaar Food Dynamics), Dionne Irving (Tafelvoorzitter), Pascal Labrie (Cofounder/Productontwikkelaar Karma Kebab),  Kachung Tsang (R&d director Euro Caps) en Willem Cranenbroek (CEO ME-AT)

R&D wil graag nieuwe producten testen in de fabriek, maar dit vraagt veel van productie. Hoe kan deze samenwerking inclusief de kwaliteitsafdeling zo goed mogelijk worden uitgevoerd? Wat moeten productie en R&D van elkaar weten? Wat is de rol van management?  

12.55

Afsluiting dagvoorzitter

 

Food Process Update

Food Process UpdateRegistratiewebsite voor Food Process Update

Food Process Updatevmt.events@vakmedianet.nl

Food Process Updatevmt.events@vakmedianet.nlhttps://foodprocess.vmt.nl

2021-04-13

2021-04-13

OnlineEventAttendanceMode

EventScheduled

Food Process UpdateFood Process Update0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Nog niet bekendNog niet bekend

Een event van 

 

 

 

 

Organisatie

De Food Process Update wordt georganiseerd door VMT. VMT is het vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie.
www.vmt.nl

Partner worden?

Neem contact op met:
Monique van Neutegem
T +31 6 50 44 94 02
E moniquevanneutegem@vakmedianet.nl

Contact

Voor meer informatie of vragen, mail naar vmt.events@vakmedianet.nl

 

 

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, Disclaimer en Privacy Statement
Vakmedianet logo
Privacywaarborg logo